Simply Images © 2009 - 2012 • 

 

 

 

 

Fotolinks

En af de vigtiste ting, når man tager billeder, er, at se på mange andre fotografers billeder.  Det giver ikke bare inspiration til at gå på jagt efter nye motiver eller vinkler. Det skærper også fotografens tekniske færdigheder. Er der et billede, som særligt fanger opmærksomheden, så tænker jeg altid: "Hov, hvad er det, der sker her? Hvad har han/hun lige gjort for at opnå den virkning?"

 

 

Her er en liste med et lille udvalg af links til steder, hvor jeg har søgt inspiration og information:

       

Naturfotografering:

 

En af mine favoritter: Brutus Östling. Han laver naturbilleder med sjæl, og så virker han uendeligt sympatisk.

 

Bogen: "Wildlife Travel Photography" af Andy Rouse. Udgivet af Lonely Planet 2006.

Andy Rouse's hjemmeside: www.andyrouse.co.uk

 

Landskabsfotografering:

 

Landskaber kan være vanskelige at fotografere - for hvor er egentlig hovedmotivet. Meget afhænger af, at man finder det helt rigtige lys. Peter Watson er en dygtig landskabsfotograf og har skrevet flere instruktive bøger om emnet.

 

De gyldne timer:

I de gyldne timer lige omkring solopgang og solnedgang er lyset fantastisk smukt, men hvornår er det nu lige det er?

 

Her finder du en Golden Hour Calculator, som du kan bruge til at finde den helt rigtige tid på døgnet afhængigt af årstiden og afhængigt af, om du befinder dig i London eller i Timbuktu.

 

Flash:

 

David Hobby

Han kaldes storbistbevægelsens fader og kan rigtigt meget med små mobile kameraflash. Hans blog vrimler med tricks og ideer.

 

Joe Mcnally er en anden amerikaner, som er nærmest hyperaktiv og kan voldsomt meget med flash. Bare for meget og for amerikansk, synes du måske? Tjah, du bestemmer jo selv, hvilke farver du vil bruge og hvor meget ... og teknikken den kan han godt nok!

 

Konkurrencer:

Liste over FIAP-godkendte konkurrencer

 

 

Generelt:

 

Nikons amerikanske hjemmeside.

Kig fx ind under "Learn & Explore", hvor der findes en masse gode fortællinger fra dygtige fotografer. Der er tips og tricks for både begyndere og mere øvede, og gode råd til professionelle. Og så kan man sætte sig hen og savle over alt det lækre udstyr, som man kan ønske sig.

 

En fotograf, hvis billeder jeg holder af at kigge på her, er Mark Alberhasky. Han har også sin egen hjemmeside: www.imagema.com

 

National Geographic: Fototips. Her er gode råd om rejsefotos, portrætter, landskabsbilleder, actionbilleder etc. Siderne kan være rare at kigge forbi, hvis man skal forberede sig på en rejse. Det kan give god inspiration til, hvilke motiver man kan gå på jagt efter på stedet. 

 

Tybjerg Tekst og Foto

Casper Tybjerg afholder fotokurser og workshops, skriver fotobøger og meget andet. Man kan finde god inspiration fra hans billedgallerier. Hvis man er ny i den digitale fotograferings univers kan kigge ind på hans online fotoskole og få god hjælp til de grundlæggende udfordringer.

 

Nikons danske hjemmeside

Her er der ikke helt de samme mængder af lærdom at hente, men mange gode billeder at lade sig inspirere af og igen masser af informationer om forskelligt udstyr.

 

Ken Rockwell

En meget energisk amerikansk fotograf, som altid er god for en mening om forskelligt udstyr eller vejledninger i, hvordan man bedst udnytter det. Han sprudler med indlæg om fototeknik, komposition og alskens forskelligt grej. Man kan være enig eller uenig i hans billedsyn og vurderinger, men man får næsten altid noget med sig derfra.

 

 

 

 

 

 

Fototips

 

Makrofotografering

 

 

Kom tæt på det mindste

Læs mere ...

 

 

Kreativ med batteriflash

 

 

Vandkunst. Fang en vanddråbe i flugten. 

Læs mere ...

 

 

Rammer i Photoshop

 

 

Giv dit billede en ramme med Photoshop.

Læs mere ...

 

 

Leg med lys

 

 

Lidt om at bruge batteriflash på den fede måde.

Læs mere ...

 

©Hvor ikke andet er angivet, er tekst, layout, grafik og foto af Rikke Folkersen